www.twaalfentwaalfonline.nl

Anonieme Alcoholisten

twaalfentwaalfonline.nl/en dan nog dit ...

Hometransparant Bedoelingtransparant Online bijeenkomstentransparant Conventiestransparant En dan nog dit ...


Alcoholics Anonymous (Big Book)transparantTwaalf and Twaalf  (NL-edities zijn niet online beschikbaar.)

"Ons boek heeft slechts ten doel u een voorstel te doen. We beseffen dat we slechts weinig weten. God zal steeds meer aan u en aan ons openbaren. Vraag hem in uw ochtendmeditatie wat u iedere dag kunt doen voor de man die nog steeds ziek is. De antwoorden zullen komen, als uw eigen huis op orde is. Maar het ligt voor de hand dat u niet iets kunt doorgeven dat u niet heeft. Zorg er voor dat uw relatie met Hem juist is, en grootse gebeurtenissen zullen zich voltrekken aan u en aan talloze anderen. Dat is de Grootse Realiteit voor ons.

Geef uzelf over aan God zoals u God begrijpt. Geef uw fouten toe aan Hem en aan uw kameraden. Ruim de ravage van uw verleden op. Geef vrijelijk van wat u vindt en sluit u bij ons aan. Wij zullen bij u zijn in de Gemeenschap van de Geest en u zult zeker sommigen van ons ontmoeten terwijl u voortzwoegt over de Weg naar de Gelukkige Bestemming.

(vertaling BB/p.164)

"Toen, in A.A., keken we toe en luisterden. Overal zagen we mislukking en ellende door nederigheid getransformeerd in verworvenheden van onschatbare waarde. We hoorden verhaal na verhaal over hoe nederigheid kracht uit zwakte had gebracht. In elke situatie was de toegangsprijs tot een nieuw leven pijn geweest. Maar deze toegangsprijs had ons meer gekocht dan we verwachtten. Het bracht een mate van nederigheid die, naar we spoedig ontdekten, een heler van pijn was. We begonnen pijn minder te vrezen, en meer dan ooit naar nederigheid te verlangen." (vertaling 12&12/Stap 7)
Hometransparant Bedoelingtransparant Online bijeenkomstentransparant Conventiestransparant En dan nog dit ...